Kimisi başını açtı kimisi ise kapıdan döndü

Haber Giriş : 06 Eylül 2006 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fakülte veya yüksekokullarda öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri dün başladı

Fakülte veya yüksekokullarda öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri dün başladı. Türbanını çıkarmayanlar kayıt yaptıramadan geri dönerken türbanını çıkaran ve peruk takanlar ise kayıtlarını yaptırdı. Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okullarda öğrenim görmeye hak kazanan 8 bin 423 öğrencinin kayıt işlemlerine başlandı. Türbanlarını çıkaran kayıt işlemlerini yaptıran öğrenciler, dışarı çıktıklarında türbanlarını tekrar taktı.

TÜRBANINI ÇIKARANLAR ÇUKUROVA'YA KAYIT OLDU

2006-2007 akademik yılında 7 bin 53 öğrencinin alınacağı Çukurova Üniversitesi'nde türbanlı bazı öğrenciler, güvenlik görevlileri tarafından uyarıldıktan sonra saçlarını açarak veya peruk takarak kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. Saçlarını açmayan türbanlı öğrenciler ise kayıtlarını yaptırmadan geri döndü.

SÜTÇÜ İMAM'DA PERUK TAKANA KAYIT YOK Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisat Fakültesi'ni kazanan Ankaralı Şeyma Türkan, peruklu olduğu gerekçesiyle üniversiteye kayıt yaptıramadan memleketine döndü. Baba Şemsettin Türkan, ?Kızım peruklu olduğu için kaydı yapılmadı. Böyle bir mantık olamaz? dedi. KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Mart ise ?Şeyma Türkan kayıt yaptırmak için geldiğinde peruğunu türbanın üzerine takmıştı? diye konuştu.

RİZE'DE ÖZEL YURTLARIN ÖĞRENCİ ÇEKME SAVAŞI!

Yüksek öğrenim kurumlarında kayıtların başlamasıyla birlikte Rize'de dini eğitime ağırlık verdiği bilinen bazı özel yurtlar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Meslek Yüksek Okulu önünde ve içinde masalar kurarak kayıt için gelen öğrencileri, yurtlarına çekmeye çalışıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu Rize İl Müdürü Kenan Sali ise bunun yasal olmadığını belirtti.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber